είναι πράγματα που δε λέγονται από κοντά..είναι σκέψεις τυλιγμένες σε χαρτί..είναι στιγμές που θέλω να βγω και να φωνάξω..και είναι ΕΔΩ που βρίσκω διέξοδο..

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

μαμά.

η μαμά μου είναι ηρωίδα. όπως και κάθε μαμά. δύο παιδιά έκανε, μα στην πορεία βρέθηκε με τέσσερα. τον αδερφό μου, εμένα, τον παππού και τη γιαγιά. ο παππούς στα 90 του, έμεινε με ένα πόδι στο κρεββάτι για ένα χρόνο, που πέρασε κυριολεκτικά αργά και βασανιστικά. η μαμά ήταν πάντα εκεί. μέχρι που τον χάσαμε.
η γιαγιά εδώ και δύο εβδομάδες έχει αρχίσει και γίνεται παιδί. κοιμάται συνέχεια, μπερδεύει τη μέρα με τη νύχτα, ρωτάει διάφορα πράγματα. και η μαμά κάνει τα πάντα. είναι υπομονετική, όπως κάθε μάνα με το παιδί της. μπορεί να ανησυχεί υπερβολικά, όπως κάθε μαμά, άλλωστε. μπορεί να με νευριάζει. μπορεί να διαφωνούμε σε μερικά πράγματα. δεν παύει όμως να είναι υπόδειγμα ανθρώπου και γονιού. όταν γίνω μάνα, θέλω να μοιάσω στη δική μου. 

7 σχόλια:

  1. Ότι και να λέμε για τις μαμάδες μας,ξέρουμε ότι σαν αυτές δεν θα υπάρξει άλλο άτομο στη ζωή μας! Μπράβο στη μαμα σου,μπράβο και σε σένα που την εκτιμάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ αυτες οι μαμαδες:)
    http://www.youtube.com/watch?v=pttAei93RCw&feature=related
    νομιζω πως αυτο το τραγουδι τα λεει ολα!:)
    τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "όταν γίνω μάνα, θέλω να μοιάσω στη δική μου."

    κι εγω το ίδιο λέω συνέχεια... κι είναι σχεδόν απίστευτο που εκείνη δεν πιστεύει πως τη θαυμάζω! http://www.youtube.com/watch?v=xm-95oHFPBU της είχα βάλει αυτό το τραγούδι κι έκλαιγε...
    φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι φοβερο ποσο ιδιες γινομαστε οι περισσοτερες με τις μανες μας, ο,τι κ αν λεμε κ για ο,τι κ αν τις κατηγορουμε
    τα τραγουδια που βαλανε οι κοπελες απο πανω τα αγαπαω μεν αλλα η δικη μου μαμα εκλαψε με αυτο:
    http://www.youtube.com/watch?v=_dHnGGlSlns

    [κ εσενα κ την μαμα σου αγαπαω, να ξες]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να μαλώνουμε καθημερινά. Μπορεί να μην συμφωνούμε σε πολλά. Είναι ο άνθρωπος που θα σε στηρίξει περισσότερο απ' όλους. Είναι αυτός που θα δώσει και την ζωή σου για 'σένα. Είναι αυτός που θα έχει πάντα τα χέρια ανοιχτά για να χωθείς εκεί και να σε σφίξουν στην αγκαλιά της. Ό,τι και να έχεις κάνει. Ό,τι και να έχει γίνει. Ναι. Είναι η μαμά μας. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

    Με συγκίνησες. Να την αγαπάς. Συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή