είναι πράγματα που δε λέγονται από κοντά..είναι σκέψεις τυλιγμένες σε χαρτί..είναι στιγμές που θέλω να βγω και να φωνάξω..και είναι ΕΔΩ που βρίσκω διέξοδο..

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

τέλος.

είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε (μάλλον το δεύτερο), αυτά που έζησα τις δύο τελευταίες μέρες θα τα ζήσουμε όλοι ή τα έχουμε ήδη ζήσει. ή και τα δύο. 
κι εδώ που τα λέμε, αν ήταν να διαλέξουμε, όλοι θα προτιμούσαμε να "φύγει" η γιαγιά ή ο παππούς από τη μαμά ή το μπαμπά. όποια σχέση και να έχεις με εκείνον που φεύγει (που στην προκειμένη περίπτωση η σχέση ήταν η καλύτερη δυνατή), πονάς. πονάς πολύ. σχεδόν δεν αντέχεις τόσο πόνο. αλλά θα περάσει. το ξέρω. το έχω ξαναζήσει, και δυστυχώς θα το ξαναζήσω. όπως όλοι. 
η γιαγιά που έφυγε ήταν η τελευταία μου γιαγιά. κανείς δεν είχε να θυμάται κάτι άσχημο από κείνη, γιατί ήταν ομολογουμένως ο καλύτερος και ο πιο υπομονετικός άνθρωπος που πέρασε από αυτό τον κόσμο. 
ένα βιβλίο έκλεισε.
ένα σπίτι άδειασε.
ένα χαμόγελο έσβησε.
τέλος.

4 σχόλια:

  1. Γαμωτο, με προσπαθεια συγκρατω τα δακρυα μου διαβαζοντας σε. Γιατι και εγω ετσι θα νιωσω οταν χασω την γιαγια μου. Ειμαι σιγουρος. Ειναι μεγαλο κεφαλαιο οι γιαγιαδες. Ειναι τοσο....δεν ξερω να βρω λεξεις...


    Να ζησεις να την θυμασαι μεσα στην ομορφια της και την καλοσυνη της. Ειναι δυσκολο να πεις λογια σε αυτες τις στιγμες...Η γιαγια θα ζει παντα μεσα σου...Παντα θα εχεις κατι ζωντανο απο αυτην μεσα σου...

    Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποσο σε νιωθω και ποσο ποναω κι εγω μαζι σου.
    για ολους οσους εχουν φυγει και τους αγαπουσα τοσο και για οσους ξερω πως θα φυγουν και σφιγγεται η καρδια μου..

    κουραγιο! ο χρονος λενε ειναι καλος γιατρος.
    καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο σε νιώθω,το καλοκαίρι ένιωσα και εγώ έτσι και είναι πραγματικά δύσκολο,με το ζόρι συγκρατώ τα δακριά μου!
    Ο χρόνος κυλά και οι πληγές επουλώνονται να την θυμάσαι όπως εσύ την έζησες και την αγάπησες,κράτα τα καλά και ζήσε σαν να είναι μαζί σου,σαν να μην έφυγε ποτέ!

    Καλό κουράγιο και καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ponaw giati to exw zhsei...poanw giati fovamai na to xanazhsw!
    moiazw toso dynath meta apo ola ayta alla nomizw oti mesa mou eimai kommatia!
    o xronos ola ta giatreuei lene kai etsi 8elw na pisteyw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή