είναι πράγματα που δε λέγονται από κοντά..είναι σκέψεις τυλιγμένες σε χαρτί..είναι στιγμές που θέλω να βγω και να φωνάξω..και είναι ΕΔΩ που βρίσκω διέξοδο..

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

μεθαύριο.

βαρέθηκα τη μίρλα και τη γκρίνια και την απαισιοδοξία. ναι, τα πράγματα στην ελλάδα είναι άσχημα και θα παραμείνουν έτσι. ή θα χειροτερέψουν. και θα ζούμε με λιγότερα χρήματα και λιγότερες ανέσεις και λιγότερες διακοπές. ίσως πάμε κάμπινγκ και αφήσουμε τις ξενοδοχειάρες με τις πισινάρες, αλλά ποιός νοιάζεται; η παρέα έχει σημασία. ίσως ακόμα αδειάζει το ψυγείο πιο εύκολα και δε γεμίζει εξίσου εύκολα. και ίσως να μη μετακινούμαστε με το αυτοκίνητο, γιατί δε θα χουμε λεφτά για βενζίνη, αλλά σιγά, πας παντού με τα Μέσα. ίσως πάψουμε να τρώμε και να πίνουμε έξω, αλλά καλύτερα, θα μαζευόμαστε σε σπίτια φίλων ή και στο δικό μας ακόμα και θα παραγγέλνουμε πίτσα ή -ακόμα καλύτερα- θα τη φτιάχνουμε μόνοι μας.  τι θέλω να πω; δε γεννηθήκαμε πλούσιοι. οι περισσότεροι τουλάχιστον. όπως ζούμε με τα πολλά, θα μάθουμε και με τα λίγα. δόξα τω Θεώ, μια χαρά ευέλικτος είναι ο άνθρωπος και συνηθίζει τις αλλαγές. κι όσοι είναι σε μειονεκτικότερη θέση, μας χρειάζονται. και θα είμαστε εκεί. το έχουμε αποδείξει.  όλα θα πάνε καλά. σίγουρα όχι αύριο. όμως ποιός μπορεί να μιλήσει για "μεθαύριο";

3 σχόλια:

  1. "όσοι είναι σε μειονεκτικότερη θέση, μας χρειάζονται. και θα είμαστε εκεί. το έχουμε αποδείξει" είναι σίγουρο πως το έχουμε αποδείξει;εγώ το αντίθετο βλέπω κάθε μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, είμαι σίγουρη. δε λέω ότι όλοι νοιάζονται και προσπαθούν, αλλά γίνονται βήματα, το βλέπω καθημερινά γύρω μου. ίσως γίνουμε πιο πολλοί αν παρακινήσουμε και τους διπλανούς μας. :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ευχάριστο είναι πως γίνονται προσπάθειες από άτομα για να ξυπνήσουν την συνείδηση των υπολοίπων. απλά μερικά πράγματα θα έπρεπε να είναι δεδομένα κι όχι να χρειάζονται μάχες για να κατανοήσεις το αυτονόητο.περνώντας τα χρόνια ίσως να έχασα σε αυτόν τον τομέα μεγάλο κομμάτι της αισιοδοξίας μου αλλά δεν σταματάω να προσπαθώ και να ελπίζω. :)))

      Διαγραφή